+ Ingredientele noastre

Gummies cu aromă de fructe

  • Rodia

  • Afine

  • Fructul Pasiunii

  • Lămâie

  • Măr

  • Fructe Roșii

Cine sunt?
Rodia este un fruct diferit de oricare altul. Recunoscută între mii de oameni datorită culorii sale roșii strălucitoare și a semințelor pulpoase numite arili, este și un aliat prețios pentru sănătate. Într-adevăr, acest fruct uimitor originar din Asia este cunoscut în întreaga lume pentru conținutul său excepțional de antioxidanți, precum și pentru multiplele sale beneficii pentru sănătate. Rodia este un fruct consumat în Orientul Mijlociu de mii de ani. În suc, în sirop sau crud, acest fruct este foarte apreciat pentru gustul dulce-acru. Dincolo de utilizarea sa culinară, rodia este apreciată și în fitoterapie pentru beneficiile sale pentru sănătate. Într-adevăr, rodiile conțin mulți polifenoli cunoscuți pentru puterea lor naturală antioxidantă.


Originile mele

Rodia este un fruct din arborele de rodie, un arbore originar din Asia. Inițial, acest copac a fost găsit în principal între Asia de Vest și Centrală. Datorită cererii tot mai mari de rodii, acestea sunt acum cultivate în multe țări din întreaga lume.


Beneficiile mele

Putere antioxidantă mare.

Promovează sănătatea cardiovasculară

Sursă bună de fibre alimentare

Proprietăți antiinflamatorii.

Ajută la prevenirea bolilor cronice.

Cine sunt?
Afinele este un sub-arbust care produce boabe mici de culoare albastru-negru. Cunoscute și sub numele de afin, aceste fructe de pădure sunt foarte populare vara pentru gustul lor dulce și acru. De asemenea, sunt foarte populare în fitoterapie deoarece conțin ingrediente active naturale puternice. Studiile arată că au o puternică putere antioxidantă care le oferă multiple beneficii în organism, în special pentru vedere și sistemul cardiovascular.


Originile mele

Afinul comun, cu numele său științific Vaccinium myrtillus, este un sub-arbust originar din Europa de Nord. Numele său provine de la asemănarea frunzelor sale cu cele ale mirtului (Myrtus communis), un arbust larg răspândit în bazinul mediteranean. De-a lungul secolelor, afinele nu au fost folosite doar în scopuri culinare. Încă din Evul Mediu, erau folosite și ca tratament pe bază de plante.


Beneficiile mele

Afinele sunt un fruct care este aproape 80% apă. Restul este un concentrat de macronutrienți și micronutrienți, inclusiv în principal: carbohidrați, dintre care majoritatea sunt zaharuri fibre alimentare.

Vitamine precum vitamina C și minerale vitamina E, cum ar fi manganul, cuprul, potasiul și fierul.

Cine sunt?
Fructul pasiunii, cunoscut și sub numele de grenadila, este o boabă tropicală mică, mare cât un ou. Carnea sa parfumată conține multe semințe negre mici, care sunt o sursă foarte bună de fibre alimentare. În bucătărie, poate fi folosit pentru a crea preparate sănătoase, colorate și gustoase.


Originile mele

Originar din Brazilia, fructul pasiunii a fost descoperit la sfârșitul secolului al XVI-lea de către primii misionari spanioli. Indienii îl cultivau deja pentru a o mânca, dar și pentru uz medicinal. Ulterior, fructul a fost introdus în America Centrală, Asia, Africa și Indiile de Vest. În 1629, fructele au ajuns pentru prima dată în Europa. Botanistii si horticultorii au început să cultive noua planta in sere.


Beneficiile mele

Sursă excelentă de fibre alimentare

Putere antioxidanta

Nivel scăzut de calorii

Sursă bună de vitamina C și fier

Aromă acidulată unică.

Cine sunt?
Cu culoarea sa destul de galbenă și gustul său acid, lămâia este recunoscută între mii. Acest fruct citric cu beneficii unice pentru sănătate este consumat în toată lumea și a văzut consumul explodând în ultimii zece ani. în bucătărie se poate folosi absolut peste tot, de la aperitive la deserturi, spre marea noastră delicie.


Originile mele
Lămâiul este probabil originar din Asia, și mai exact din Kashmir, o regiune aflată la granițele Chinei și Indiei. A ajuns în Orientul Mijlociu prin Persia și s-a aclimatizat în Mesopotamia. Evreii au învățat să-l cultive, probabil în timpul captivității babiloniene. Grecii antici nu par să-l fi integrat în alimentația lor, deși joacă un rol în festivitățile care însoțesc nunți. De la continent la continent, arabii au promovat expansiunea „li mûm” (cum numeau ei lămâia) în tot bazinul mediteranean din secolul al X-lea, în special în Spania. Acolo, a devenit „lemon”... din care au derivat cuvântul englezesc (lemon) și termenul „lemonade”. La sfârșitul secolului al XV-lea spaniolii și portughezii au plantat lămâiul în Florida, unde încă înflorește!


Beneficiile mele
Putere antioxidantă mare
Conținut interesant de pectină Aliat de slăbire
Promovează sănătatea cardiovasculară

Cine sunt?

Mărul este unul dintre cele mai consumate fructe din Franța deoarece se găsește pe tot parcursul anului. Poate fi consumat atât crud, cât și gătit și este folosit la prepararea mâncărurilor dulci și sărate. Este ușor și practic de utilizat și mulțumește majoritatea oamenilor.


Originile mele

Savurat încă de la sfârșitul timpurilor preistorice, mărul a însoțit omul de-a lungul istoriei sale. Nu este de mirare că este atât de bogat în simboluri... Apărând pe Pământ în urmă cu aproximativ optzeci de milioane de ani, mărul a crescut sălbatic în sudul Caucazului până la Sin-Kiang (China de Vest). Consumat pentru prima dată în această regiune și pe platourile Anatoliei (Turcia de astăzi) de către omul neolitic, a ajuns în Europa în perioadele de încălzire a climei. Rămășițele de mere au fost găsite în satele lacustre din Neolitic din Elveția și nordul Italiei. Cu trei secole înaintea erei noastre, Teofrastul distinge șase soiuri de mere în Istoria plantelor. Fructul nu s-a dezvoltat doar în jurul Mării Mediterane, ci și în imaginație: relatările mitologice îl rezervă în fruntea listei. Oferit de Paris Afroditei, mărul este la originea războiului troian. Iar pentru penultima sa lucrare, Hercule le fură pe cele din grădina Hesperidelor. Secolele trec, soiurile se înmulțesc. Romanii au luat parte la implantarea fructelor într-o mare parte a Europei, conform cuceririlor lor, și s-au bucurat de aproximativ treizeci de soiuri. Zece secole mai târziu, celebrul agronom Olivier de Serres a enumerat încă douăzeci. Au evoluat de-a lungul secolelor, selectați pentru calitățile gustative, rezistența, randamentul, etc. Mărul este rodul pământului prin excelență.


Beneficiile mele

Bogat în pectină

Sursa de vitamina C

Sursa de antioxidanti

Stimulează sistemul imunitar

Cine sunt?

Zmeura și murele sunt două dintre fructele vedete ale verii. Sunt apreciați pentru gustul lor dulce și acru, precum și pentru culorile lor frumoase și strălucitoare. În bucătărie, fructele roșii pot fi consumate crude sau gătite, singure sau cu alte ingrediente. Pentru a înrăutăți lucrurile, zmeura și murele au un profil nutrițional remarcabil.


Originile mele

Legenda greacă spune că zmeura, foarte apreciată de zeii Olimpului, își are originea pe versanții Muntelui Ida din Creta, de unde și numele: Rubus Idaeus, la propriu: „Mrăieniul Ida”. Planta de zmeură este de fapt originară din zonele muntoase din Europa de Vest, unde încă există în sălbăticie. Planta de zmeură sălbatică este încă prezentă în Alpi, munții Auvergne și Vosgi. În timpul Renașterii, zmeura și-a făcut loc treptat în grădini. Selectat de câteva secole pentru a-l face mai robust și mai prolific, se îmbunătățește în timp. În Franța, însă, această boabă gustoasă nu a fost consumată decât în secolul al XIX-lea. Până atunci, era cultivată în principal pentru parfumul și proprietățile sale medicinale, precum și pentru prepararea băuturilor.

Cultivarea comercială a zmeurii a început în anii 1950.


Beneficiile mele

Puterea antioxidantă săracă în zahăr, promovează sănătatea cardiovasculară.

Calorii scăzute

Stimulează tranzitul intestinal.

Gummies Naturali

  • Floarea Pasiunii

  • Mușețel

  • Turmeric

  • Ghimbir

  • Panax Ginseng

  • Ashwagandha

Cine sunt?

Originară din regiunile tropicale și subtropicale, floarea pasiunii este un membru al familiei mari Passifloraceae, dintre care cea mai populară și activă specie este Passiflora Incarnata. A fost folosit de populațiile indigene pentru a trata simptomele legate de anxietate. Chiar și astăzi, frunzele și florile florii pasiunii sunt un remediu excelent pentru a lupta împotriva anxietății, insomniei și a tulburărilor de origine nervoasă (spasme, tulburări gastrice, palpitații...).


Originile mele

Floarea pasiunii este originară din regiunile tropicale și subtropicale ale Americii, mai precis din sud-estul Statelor Unite și din Mexic. Este aclimatizat si in Asia tropicala dar si in Sudul Europei (Italia, Spania, Portugalia, Sudul Frantei...) si in Africa de Nord. Această plantă creste in plin soare, preferand un sol usor, bine drenat si bogat. Florile și frunzele se recoltează din momentul înfloririi până la începutul formării fructelor. Descoperit în America de către conchistadorii spanioli, a fost descris pentru prima dată în 1529. Misionarii i-au dat numele „Passiflora” în referire la descrierea botanică a florii care era pentru ei un simbol al „patimii lui Hristos”, deoarece reprezentacele cinci răni ale răstignirii. Floarea pasiunii a fost apoi importată pe continentul european și introdusă în farmacopee.


Beneficiile mele

Conchistadorii au adoptat rapid utilizarea medicală a acestei plante pe care amerindienii o foloseau pentru a calma agitația nervoasă, anxietatea și tulburările de somn..


Cine sunt?

„Ia o infuzie de mușețel și te vei simți împrospătat! Bunica ta te-a sfătuit vreodată să faci asta? Mușețelul este adesea asociat cu aceste remedii care sunt uneori batjocorite, dar, potrivit bunicii, perfect eficiente! Această plantă drăguță face parte din familia mare Asteraceae. Arata ca o margareta sau o margareta. Exista mai multe soiuri: mușețel german, mușețel roman și fiorfew. Această plantă perenă măsoară între 10 și 30 cm înălțime. Înfloresc vara, în perioada iulie-septembrie. Mușețelul are miros placut. Ii plac terenurile silicioase.


Originile mele

În mitologia nordică, mușețelul era una dintre cele șapte plante sacre ale popoarelor din nord. Se spune că zeul cerului, Odin, a oferit această floare oamenilor pentru a-i scuti de bolile lor. În antichitate, în Grecia și Egipt, era deja folosit pentru proprietățile sale medicinale dar și pentru parfumul dulce. Egiptenii l-au folosit în mai multe scopuri și ar fi îmbălsămat mormântul lui Ramses al II-lea cu ulei esențial de mușețel.


Beneficiile mele

Mușețelul este apreciat în special pentru acțiunea sa antiinflamatoare și antioxidantă. Este folosit și pentru efectul său antispastic. Previne contractiile musculare involuntare ale sistemului digestiv si uterului. Mușețelul are și alte proprietăți interesante. Favorizeaza secretia de bila de catre ficat, calmeaza durerea, duce la aparitia menstruatiei, te face sa transpiri si scade febra.

Cine sunt?

Turmericul, un condiment cu o mie de virtuți din Orient, are proprietăți excepționale. Beneficiile turmericului sunt cunoscute de mii de ani. Această plantă exotică își are originea în sudul Asiei și mai ales în India. Este într-adevăr o plantă și un condiment de bază găsit în dieta indiană și în medicina lor tradițională, Ayurveda. De secole, această plantă a fost exportată în întreaga lume, iar oamenii din întreaga lume cunosc și se bucură de multiplele beneficii ale turmericului.


Originile mele

Turmericul este cultivat în regiunile tropicale și subtropicale, dar mai ales în India și Asia de Sud-Est. Crește la altitudini cuprinse între 400 și 1000 de metri. Această plantă necesită un climat cald, între 30 și 35°C, sol umed, argilos și bine drenat sau nămoluri fertile. Crește la jumătate de umbră, sub copaci. La șase sau șapte luni de la plantare, când frunzele și tulpina s-au uscat, rizomii de turmeric sunt gata să fie recoltați. Rizomii vor fi apoi fierți, uscați și pudrați. Există aproximativ 80 de specii în genul Turmeric, însă cea mai cunoscută și folosită este Curcuma Longa.


Beneficiile mele

Doar curcumina a fost cercetată pe larg. Este ingredientul activ din această rădăcină care are cele mai multe beneficii pentru sănătate. În general, un supliment alimentar cu turmeric care este considerat calitativ înseamnă că suplimentul are o bună biodisponibilitate și o concentrație mare de curcumină, principalul principiu bioactiv al turmericului. Beneficiile turmericului sunt legate de sfera digestivă iar slăbirea sunt numeroase. Într-adevăr, turmericul ajută la menținerea sănătății ficatului, deoarece susține funcția hepatică și biliară. De asemenea, este folosit pentru a facilita digestia și contribuie la confortul digestiv, ajută și la stimularea producției de sucuri digestive a organismului și la o mai bună digestie a grăsimilor. În cele din urmă, facilitează eliminarea grăsimilor de către ficat.

Cine sunt?

Originar din Asia de Sud-Est, ghimbirul este o plantă care este adesea cunoscută pentru rădăcina sa afrodisiacă. În realitate, beneficiile sale sunt mult mai numeroase. Partea subterană a plantei de ghimbir conține diverse ingrediente active, inclusiv gingeroli și shogaoli.


Originile mele

Termenul de ghimbir își va găsi originea în limba tradițională indiană, sanscrită. Ar proveni de la termenul shringavera care înseamnă „în formă de corn”. Originea sa etimologică se referă la forma atipică și neregulată a rizomilor de ghimbir. Rizomii sunt părțile subterane care conțin multe ingrediente active și sunt sursa beneficiilor ghimbirului. Ghimbirul este o plantă originară din Asia de Sud-Est. Condimentele extrase din acesta și rizomii săi sunt deosebit de apreciate în regiunile asiatice. Utilizarea lor ar crește cu câteva milenii și pentru virtuțile lor culinare și terapeutice. Ghimbirul este folosit în compoziția specialităților culinare asiatice și este inclus în mai multe farmacopei tradiționale. De-a lungul secolelor, ghimbirul a fost exportat în multe țări. Beneficiile sale au fost folosite în antichitate în Egipt și Grecia. În Europa, ghimbirul a apărut pentru prima dată în jurul anului 400 î.Hr. datorită comercianților perși și arabi. A fost introdus în America și Africa câțiva ani mai târziu.


Beneficiile mele

Ingredientele sale active îi conferă o activitate antioxidantă, antiinflamatoare și tonifică. Studiile arată că rizomul de ghimbir are și un efect preventiv împotriva greaței și vărsăturilor.

Cine sunt?

Există multe soiuri de ginseng. Cea mai cunoscută, Panax ginseng, este una dintre plantele medicinale din farmacopeea asiatică. Despre această varietate de ginseng se spune că este adaptogenă deoarece este capabilă să ajute organismul să se adapteze la situații stresante sau dezechilibre. Ca atare, ginseng-ul este recunoscut de comunitatea științifică pentru efectele sale stimulative. Beneficiile acestei plante sunt deosebit de interesante pentru a susține organismul și a îmbunătăți performanța în perioadele de stres, oboseală sau epuizare. Din acest motiv, ginsengul este folosit în formularea suplimentelor alimentare naturale.


Originile mele

Descoperita cu cateva mii de ani in urma, planta medicinala Panax ginseng este originara din Asia de Nord-Est. Ginseng este cultivat în principal în Coreea și China. Cultivarea lui necesită condiții și tehnici foarte specifice. Ginsengul este o plantă de subteras care necesită sol ușor, acid, cum ar fi pământul nisipos. Aceste condiții sunt ideale pentru dezvoltarea rădăcinilor sale, care conțin multe ingrediente active naturale. Datorită cererii tot mai mari pentru această plantă, acum este cultivată la „umbră” în câmp.


Beneficiile mele

Ginseng a fost folosit ca tonic natural de multe secole. Datorită proprietăților sale stimulatoare, ginseng-ul este cunoscut că îmbunătățește performanța fizică și intelectuală în cazurile de oboseală, epuizare și probleme de concentrare. Pentru a obține efectele dorite, doza uzuală este în general între 500 și 2000 mg pudră de ginseng pe zi.

Cine sunt?

Ashwagandha, cunoscută și sub numele de „ginseng indian”, este o plantă esențială în medicina ayurvedică datorită proprietăților sale adaptogene, care o fac unul dintre cele mai bune antistres naturale și un puternic tonic general. Rădăcinile sale conțin ingrediente active care întăresc organismul și îl ajută să facă față diverselor situații de stres fizic și fiziologic. Curele Ashwagandha sunt deosebit de populare pentru a tonifica corpul în caz de energie scăzută și pentru a găsi un echilibru emoțional mai bun. Sunt foarte apreciate si pentru a sustine organismul si a-i optimiza performantele in perioadele foarte solicitante din punct de vedere fizic si intelectual.


Originile mele

Ashwagandha este o plantă originară din India și una dintre cele mai renumite plante medicinale din medicina tradițională indiană, medicina ayurvedică. Mulți autori sunt de acord că termenul „Ashwagandha”, care înseamnă literal „miros de cal”, s-ar putea referi la capacitatea acestei plante de a da „tăria calului”. Utilizările Ashwagandha s-au înmulțit de la integrarea sa în medicina ayurvedică cu peste 300.000 de ani în urmă. I s-au atribuit progresiv efecte benefice la mai multe niveluri: vitalitate, longevitate, tonus, anduranta, forta musculara, concentrare, memorie, aparare imunitara, lupta impotriva stresului, relaxare, seninatate, echilibru emotional, sau libido si fertilitate. Beneficiile rădăcinilor Ashwagandha, care concentrează principalele ingrediente active ale plantei, sunt adesea comparate cu rădăcinile unei alte plante adaptogene celebre: Panax ginseng, numit și ginseng coreean sau ginseng asiatic. Asemănările sunt de așa natură încât Ashwagandha este adesea denumită „ginseng indian”.Datorită cererii în creștere, Ashwagandha este acum cultivată cu mult dincolo de India și țările sale de graniță. De exemplu, este cultivat în mai multe regiuni din Asia de Est, Africa și chiar și în Europa (Spania, Sicilia, Sardinia...). Aceasta planta medicinala creste preferential in soluri aride.


Beneficiile mele

Efecte benefice asupra libidoului la femei și fertilității la bărbați. Frumoase proprietăți fortifiante și regeneratoare. Consumul de Ashwagandha ajută la întărirea organismului și la îmbunătățirea rezistenței acestuia la diverse situații de stres fizic și fiziologic. O cură poate fi recomandată în caz de energie scăzută sau oboseală mentală. Poate fi recomandat în perioada de convalescență pentru a ajuta organismul să-și găsească energia și pentru a-și îmbunătăți apărarea naturală.

Vitamine

  • Vitamina E

  • Vitamina C

  • VITAMINA B9

  • VITAMINA B12

Cine sunt?

Vitamina E, sau tocoferolul, este o vitamina liposolubila si, prin urmare, este solubila. Tocoferolul este esențial pentru buna funcționare a organismului uman, deoarece combate, printre altele, stresul oxidativ, care poate fi cauza patologiilor.


Unde găsim vitamina E?

În general, nucile, semințele, uleiurile vegetale și, într-o măsură mai mică, legumele cu frunze verzi sunt surse bune de vitamina E. Vă rugăm să rețineți că, alunele și fisticul conțin în continuare mai puțină vitamina E decât, de exemplu, migdalele, alunele și semințele de floarea soarelui.


Beneficiile mele

Vitamina E are un efect protector deosebit de important asupra celulelor organismului. Joacă un rol important în mecanismele de procreare și este implicat în sinteza globulelor roșii. Vitamina E are și o funcție antioxidantă, protejând celulele organismului de îmbătrânirea prematură. Pentru a afla mai multe aportul nutrițional recomandat de ANSES este de 15 mg/zi (adică 22,5 UI) de vitamina E.

Cine sunt?

Vitamina C, sau acidul ascorbic, este o vitamină solubilă în apă.Își datorează numele bolii pe care o previne: scorbutul, o boală care era cândva frecventă printre marinarii care nu aveau acces la fructe și legume proaspete în timpul lungilor lor expediții.


Unde găsim vitamina C?

Vitamina C se găsește doar în fructe, legume, castane și cartofi. Coacăzele negre, kiwi, căpșunile, citricele, ardeii, varza și spanacul sunt deosebit de bogate în ele.


Beneficiile mele

Beneficiile vitaminei C în organism sunt strâns legate de diferitele roluri pe care le joacă în organism. Pe langa faptul ca ne mentine in forma fizica si psihica, aceasta vitamina este ideala pentru prevenirea afectiunilor de iarna. Sistemele defensive mai puternice ajută la combaterea atacurilor externe, dar și la recuperarea mai rapidă. Cu un aport suficient de vitamina C, corpul nostru este mai puternic. Per total, vitamina C ne permite, de asemenea, să ne menținem zilnic o anumită condiție fizică și psihică, în ciuda unui stil de viață uneori agitat. Ne permite să ne simțim bine, și chiar într-o formă excelentă în fața stresului și oboselii care se pot acumula. Are influență și la niveluri mai puțin vizibile, cum ar fi funcționarea sistemului nervos. Prin urmare, se poate spune că această vitamină ajută la menținerea unei bune stări generale de sănătate. Pentru a afla mai multe aporturile nutriționale recomandate ar putea fi revizuite și crescute în anii următori: la o doză de 200 mg pe zi pentru adulți, vitamina C ar reduce, pe lângă efectele sale obișnuite, tensiunea arterială, disfuncția vaselor de sânge, inflamația cronică care însoțește obezitatea și diabet de tip 2.

Cine sunt?

Vitamina B9 sau acidul ascorbic, este o vitamina solubila in apa. Este cunoscut și sub denumirea de : „folați” care se referă la faptul că vitamina B9 este abundentă în legumele cu frunze verzi (spanac, salată etc.).Unde găsiți vitamina B9?Alimentele cele mai bogate in vitamina B9 sunt ficatul de animale, nucile (alune, nuci, migdale etc.), legumele verzi (spanac, salata verde, macrisul etc.), anumite branzeturi, castane, pepeni si ouale. Alte fructe și legume într-o măsură mai mică.


Beneficiile mele

Vitamina B9 joacă un rol esențial în producerea materialului genetic (ADN, ARN) și a aminoacizilor necesari creșterii celulare. De asemenea, joacă un rol cheie în funcțiile creierului și ale nervilor, în special în sinteza neuromediatorilor (mesageri între celulele nervoase).Și asta nu este tot! Este implicat în formarea celulelor roșii din sânge, în sistemul imunitar, precum și în vindecarea rănilor. Pentru a afla mai multe Necesarul de vitamina B9 este de 400 μg pe zi pentru adulți și copii cu vârsta peste 14 ani. Femeile însărcinate au o cerință suplimentară de 400 μg (800 μg pe zi în primul trimestru de sarcină și în mod ideal în faza de concepție).Femeile care alăptează ar trebui să consume 500 μg/zi.

Cine sunt?

Vitamina B12, sau cobalamina, este un compus cristalin roșu și, prin urmare, este cunoscută sub numele de „vitamina roșie”. Numele de cobalamină se referă la conținutul său de cobalt, care este unic printre vitamine. Unde găsiți vitamina B12?Este asigurat atât de alimente, cât și de flora intestinală. Este prezent doar în alimente de origine animală (ficat, lapte, ouă, pește, crustacee și carne).Nu există în lumea vegetală, motiv pentru care vegetarienii sau veganii puri care nu consumă suficiente lactate sau ouă pot avea deficit de vitamina B12.Algele roșii (dulse, nori) și algele verzi (aonori, salată de mare), spirulina (o micro-algă), sunt, de asemenea, o sursă bună.


Beneficiile mele

Contribuie la metabolismul energetic normal, funcția normală a sistemului nervos, metabolismul normal al homocisteinei, funcția mentală normală, formarea globulelor roșii, reducerea oboselii, funcționarea normală a sistemului imunitar și diviziunea celulară.

Pentru a afla mai multe

Doza alimentară recomandată este de 2,4 µg pe zi pentru adulți și 2,6 µg pentru femeile însărcinate. Vegetarienilor care nu consumă alimente de origine animală sau alimente îmbogățite cu vitamina B12 li se recomandă să ia suplimente de B12.

Ingredientele noastre +

  • Zinc

  • Magneziu

  • Melatonină

  • Ceramide

  • Biotină

Cine sunt?

Zincul este un oligoelement care este implicat în procesele cheie ale corpului, cum ar fi sinteza ADN-ului, apărarea imunitară, reînnoirea țesuturilor și fertilitatea. Trebuie luat zilnic prin dietă, deoarece organismul nu îl poate stoca.


Originile mele

Zincul este un element metalic referit în tabelul periodic al elementelor cu inițialele Zn și numărul atomic 30. Nu este cunoscut în metalurgie doar pentru utilizarea sa în compoziția alamei, ci și pentru prezența sa crucială în organismul viu. Într-adevăr, face parte din familia oligoelementelor esențiale pentru organism, cum ar fi fierul sau seleniul. Corpul uman conține 2 până la 3 grame de zinc, din care cea mai mare parte este concentrată în mușchi (65%), oase (20%), piele și ficat. Cercetările au continuat pentru a identifica numeroasele roluri ale zincului în organism. Acum se știe că este implicată în peste 200 de reacții enzimatice, inclusiv cele implicate în protecția împotriva radicalilor liberi și cele implicate în sinteza proteinelor. Este deosebit de important pentru reînnoirea celulară și pentru sistemul imunitar.


Beneficiile mele

Suplimentele de zinc au fost dezvoltate pentru a compensa o deficiență, pentru a sprijini funcționarea normală a sistemului imunitar, pentru a menține frumusețea părului, pentru a combate anumite probleme ale pielii precum acneea și pentru a contracara îmbătrânirea ochilor.

Cine sunt?
Magneziul este o sare minerală care este implicată în peste trei sute de reacții chimice din organism. Jumătate din magneziul din organism se găsește în oase și dinți. Este implicat în producerea de energie în interiorul celulelor și este esențial pentru transmiterea impulsurilor nervoase și pentru relaxarea musculară după contracție. Organismul nu produce magneziu, prin urmare, acesta trebuie obținut din alimente. Magneziul este slab absorbit de organism și nu poate fi stocat.


Originile mele
Cuvântul „magneziu” provine de la numele orașului grecesc Magnesia, în apropierea căruia se aflau depozite mari de carbonat de magneziu. În 1810, un chimist britanic pe nume Sir Humphrey Davy a izolat magneziu, iar în 1926, un cercetător francez a demonstrat, prin teste pe animale de laborator, că acesta este un mineral esențial.


Beneficiile mele
Magneziul este unul dintre cele mai complete minerale, iar proprietățile sale sunt numeroase:
Ajută la reducerea oboselii
Participă la echilibrul electrolitic
Este implicat în metabolismul energetic
Contribuie la funcționarea sistemului nervos și muscular
Ajută la menținerea oaselor și a dinților

Cine sunt?

Melatonina este un hormon secretat în mod natural de organism. Ne reglează ciclul de somn și are particularitatea de a fi sintetizat doar în întuneric. Sinteza melatoninei este inhibată în timpul zilei. De la ora 22.00 este detectabil, se produce un vârf între 2 și 3 dimineața și apoi rata rămâne constantă până în jurul orei 5 dimineața. Această secreție de melatonină persistă aproximativ 10 ore. Este însă greu de stabilit o zonă de normalitate deoarece secreția de melatonină variază în funcție de anotimpuri, dar și între indivizi, în funcție de vârstă, stil de viață, loc de reședință etc... Diferențele de timp, vârsta, stresul,... sunt factori care pot modifica secreția acestui hormon și pot duce la insomnie sau dificultăți de a adormi. Un aport de melatonină sintetică poate restabili ritmul circadian și permite găsirea unui somn de calitate.


Originile mele

În 1958, doi cercetători americani de la Universitatea Yale au descoperit un hormon secretat de glanda pineală a bovinelor: l-au numit „melatonină”. În 1959, B. Lerner a reușit să facă prima sinteză chimică. Abia în anii 1970 a fost stabilită legătura dintre melatonină și ritmul circadian. În prezent, știm că acest hormon, sintetizat de epifiză (sau glanda pineală) se obține dintr-un aminoacid: triptofanul, care se transformă mai întâi în serotonină, apoi în N-acetil serotonină și în final în melatonină. Transformarea serotoninei în N-acetil serotonina poate avea loc doar în timpul nopții, deoarece enzima responsabilă de acest metabolism (serotonina N-acetiltransferaza) este inhibată în prezența luminii. Melatonina exogenă se obține prin sinteză chimică în laborator.


Beneficiile mele

Promovează somnul și ajută la reglarea efectelor diferențelor de timp.

Cine sunt?

Ceramidele sunt lipide care apar în mod natural în piele. Epiderma conține mai mult de 50%. Ceramidele sunt esențiale pentru frumusețea, confortul, tinerețea și sănătatea pielii. Ceramidele sunt esențiale pentru un ten luminos, hidratat și strălucitor. Prezent în mod natural în piele, acest ciment autentic pentru piele nu este însă regenerabil la infinit.


Originile mele

Împreună cu colesterolul și acizii grași, ceramidele se numără printre grăsimile esențiale și protectoare ale pielii. În starea lor naturală în organism, acestea asigură o bună coeziune între celulele pielii. Asemenea cimentului, ele umplu spațiul dintre celule, cărămizile mici care formează stratul cornos. Fără ele, este imposibil să se asigure integritatea epidermei.


Beneficiile mele

Aceste lipide sunt esențiale deoarece îndeplinesc mai multe funcții: hidratează, luptă împotriva deshidratării, repară și protejează. La suprafata, ele formeaza o pelicula protectoare cu dublu rol: sa limiteze pierderile de apa si sa lupte impotriva deshidratarii, si sa previna infiltrarea agentilor iritanti si astfel sa pastreze pielea de iritatii. De asemenea, ele repara părul care a fost deteriorat de vopsire, uscare și alte uscătoare de păr. Părul deteriorat este păr poros. Capilarele care conțin ceramide vor ajuta la refacerea fibrei prin asigurarea unei mai bune coeziuni între celule. Solzii sunt strânși, fibra este netezită, mai puțin permeabilă și întărită. Aceste lipide aplicate regulat fac părul afro mai rezistent la rupere. În cele din urmă, acţionează şi împotriva deshidratării părului, împiedicând evaporarea apei conţinute în fibră.

Cine sunt?

Biotina este o vitamina care joaca un rol esential de coenzima (cofactor) in metabolismul nutrientilor si in biosinteza altor vitamine. În special, este esențial pentru creșterea celulelor și producerea de acizi grași și aminoacizi. Biotina este interesanta si in tratamentul dermatologic al tenului gras, precum si al anomaliilor phanera (unghiilor sau parului).Vitamina B8 nu poate fi sintetizată de corpul uman însuși ca vitamina D, de exemplu. Biotina poate fi furnizată de dietă (drojdie de bere, gălbenuș de ou, ficat, rinichi, ciuperci etc.) și sintetizată de flora intestinală numită microbiotă. Sursă endogenă de biotină: Biotina poate fi sintetizată de anumite bacterii, drojdii, alge și unele specii de plante. De exemplu, bacteriile din microbiota intestinală sunt capabile să sintetizeze biotina la om.


Originile mele

Vitamina B8 a fost descoperită la începutul secolului trecut, în timpul studiului așa-numitei „boală albușului de ou”. Boala a fost cauzată de consumul excesiv de albuș crud și s-a caracterizat prin leziuni ale pielii, tulburări neuromusculare și căderea părului. S-a observat apoi că gătirea albușului de ou reduce conținutul său de avidină, o substanță care inhibă absorbția intestinală adecvată a unei vitamine specifice numită biotină.


Beneficiile mele

Biotina este esențială pentru celulele pielii și mucoasele. Din acest motiv, este adesea propus ca parte a tratamentului patologiilor cutanate precum: Deficiențe ale țesuturilor de susținere a pielii (colagen, elastina), Tulburări ale pielii, mucoaselor și producției de sebum. Frumusețea părului și a unghiilor, dezvoltarea alopeciei difuze în păr sau a unghiilor casante sau fragile pot fi consecința unui deficit de Biotină.